دستگاه جوشکاری + معرفی اینورترها

دستگاه جوشکاری

یکی از مهم ترین و پرکاربردترین دستگاه ها در صنعت, دستگاه جوشکاری است. این دستگاه در مدل ها و برندهای مختلفی در بازار موجود است که هر کدام مزایای مخصوص به خود را دارند. دستگاه جوشکاری با استفاده از یک میله یا پوششی خاص که عموما به آن الکترود می گویند دو قطعه فلز را به هم متصل می کند.

مدل های مختلف دستگاه جوشکاری

 

دستگاه جوش چیست؟

 

دستگاه جوشکاری اینورتر

مولد نیرو منبع تزریق جریان الکتریکی مورد نیاز در این دستگاه را برای قوس الکتریکی محیا می کند. این جریان امکان دارد متناوب, مستقیم یا پی در پی باشد.

اوایل تنها از جریان مستقیم دی سی استفاده میشده و دلیل آن این بوده است که به وسیله جریان متناوب مشکل عدم پایداری قوس وجود داشته است که بعد از آن این مدل به کمک اضافه کردن ترکیبات مورد نیاز در پوشش های الکترود برطرف شد. در این صورت هر دو مدل منبع تغذیه قابل استفاده بوده اند.

 

انواع مولدها

مدل های مختلف مولد هایی که برای جوشکاری از آنها استفاده می کنند به شرح زیر هستند.

 

1. مولد رکتی فایر

رکتی فایر مدلی است که در آن جهت جریان یک طرفه است و لازم است که بدانید جهت جریان در جریان متناوب آ سی در ایران فرکانس 50 هرتز را دارد.

2. مولد ترانسفورماتور

دستگاه جوش چیست ؟

 

مدل ترانسفورماتور یک سیم پیچ اولیه و یک سیم پیچ ثانویه و یک هسته دارد. برای جوشکاری به ولتاژی پایین بین 10 تا 50 ولت و همچنین شدت جریان بالا بین 50 تا 400 آمپر نیاز است. برای رفع این نیاز به ترانسفورماتور نیاز است که با جریان  آ سی کار می کند.

این وسیله با ورود برق سه فاز جریان مستقیم  دی سی  که برای جوشکاری مناسب است, برش و کوجینگ مدل های مختلف لز های  آهنی و غیر آهنی را ایجاد می کند.

تغییر در جریان مستقیم به وسیله سیستم کنترل راکنورهای اشباع انجام می گیرد. سیستم کنترل راکتور اشباع سیستمی  است که شامل سلف هایی است که در مسیر خروجی هر فاز ترانسفورماتورهای اصلی قرار می گیرد و دارای یک بویین است که هسته این سلف ها را در بر می گیرد.

در این سیستم قطعه هایی که صدمه ببینند وجود ندارد. به همین دلیل دستگاه ها قابلیت استحکام بالایی را داشته و در شرایط جوی بد و وضعیت های بحرانی در نگه داشتن آن مقاومت زیادی دارند.

در شرایطی که به آمپراژ زیادی نیاز باشد می توانیم دو یا چند دستگاه از این مدل را با همدیگر موازی کرد. به این دلیل ترمینال های مثبت در دستگاه را به وسیله یک کابل جوش خوب و ترمینال های منفی را با یک کابل دیگر به هم متصل می کنند.

سپس رئوستاهای تنظیم کننده جریان در هر یک از دستگاه ها را بر روی یک عدد تنظیم می کنند. در این حالت دو برابر هر یک از دستگاه ها را خواهیم داشت.

 

3. دینام

ژنراتوری است که محورش به وسیله موتوری الکتریکی در چرخش است و باعث جریان  در سی می شود.

 

4. ژنراتورها

ژنراتور دو نوع است:

  • ژنراتور الکتریکی
  • ژنراتور احتراقی

ژنراتور الکتریکی: این وسیله جریان برق را برای جوشکاری افزایش داده و به این علت مولد است.

ژنراتور احتراقی: همه ویژگی های آن مثل ژنراتور بوده است و تنها تفاوت آن این است که انرژی ای که نیاز دارد را از راه بنزین یا گازوئیل تهیه می کند.

از عیب هایی که این ژنراتور دارد صدای بسیار زیاد و آلودگی محیط زیست است که این نکته باعث می شود در پروژه های شهری کمتر مورد استفاده قرار بگیرد.

 

5. موتورهای جوش

ژنراتور هایی هستند که محورهای آنها به وسیله موتوری الکتریکی است و جریان  دی سی  یا  آ سی  می دهد.

 

6. اینورترها

نسلی جدید از دستگاه جوشکاری هستند. بعضی از این دستگاه ها با هر دو جریان پی در پی و به طور مستقیم کار کرده و بعضی دیگر فقط با جریان مستقیم  دی سی  کار می کنند.

این نوع دستگاه ها با وزن پایین و جوش با کیفیت در بیشتر پروژه های آهنگری کاربرد دارند.

نکته حائز اهمیت این است که درون این دستگاه ها به جای هسته آهنی از مدار الکترونیکی استفاده شده است و به همین دلیل لازم است در هنگام خرید به کیفیت تولیدی محصول و وجود قطعات و لوازم یدکی توجه کرده و همچنین در هنگام استفاده از آن به ظرفیت کاری که به صورت درصد بر روی دستگاه نوشته شده توجه ویژه کرد.

دستگاه‌های جوش اینورتر چگونه کار می کنند؟

 

دستگاه جوش

 

در صنایع امروزی یک تکنولوژی جدید به اسم اینورتر باعث آغاز عصری جدید در منبع انرژی جوشکاری شده است.

دستگاه جوشکاری اینورتر که برای جوشکاری مورد استفاده قرار می گیرد نسلی جدید و مبتکرانه است که در مقایسه با انواع قدیمی مزیت های بسیاری را داراست.

دستگاه های اینورتر با توجه به اینکه سبک هستند و جوش های با کیفیتی مطلوب به وجود می آورند در بیشتر کارهای جوشکاری مورد استفاده قرار می گیرند.

دستگاه جوشکاری  اینورتر یک مدل از دستگاه های جوش بوده است که منبع تغذیه‌ی آن توانایی آن را دارد تا جریان زیادی را برای جوشکاری محیا کند.

دستگاه جوشکاری اینورتر به وسیله یکسری از رکتیفایر و سوییچ حالت جامد جریان متناوب شصت هرتز برقی که وارد می شود را به جریانی خروجی تبدیل می کند. میزان جریانی که خارج می شود و همچنین ولتاژ قابل تنظیم است و در طول فرآیند جوشکاری به وسیله نرم افزار کامپیوتری قابل کنترل بوده است.

دستگاه جوشکاری اینورتر یک تکنولوژی جدید در صنایع جوشکاری بوده است که توانسته است در زمان بسیار کوتاهی در حوزه جوشکاری و برشکاری بسیار موفقیت آمیز فعالیت داشته باشد.

تا قبل از ظهور تکنولوژی دستگاه جوشکاری اینورتر دستگاه های جوش, مستقیم به برق متناوب شهری با فرکانسی بین 50 تا 60 هرتز متصل میشدند. ولی پیدایش تکنولوژی دستگاه جوشکاری اینورتر روش جوش دستگاه های جوش را دچار تغییرات کرد.

در دستگاه جوش اینورتر برق شهری متناوب اول به وسیله یکسو کننده ای که در درون آن جاسازی شده است درون اینورتر به جریانی مستقیم تبدیل می شود و بعد از آن وارد واحد اینورتر دستگاه جوش می شوند. در این قسمت جریان دی سی  به جریان  آ سی  با شکل موج مربعی و با فرکانس زیاد سوییچ می شود.

ولی ولتاژی خروجی اینورتر بعد از مراحلی که ذکر شد همچنان برای جوشکاری مناسب نبوده است. پس در مرحله بعدی وارد ترانس جریانی رکتیفایر شده تا به جریان مورد نظر برای جوشکاری برسد.

قابل ذکر است این ولتاژ هنوز به شکل پالسی است و فرکانس بالا و نامطلوبی دارد. پس از یک طبقه یکسوساز که از دیود هایی با فرکانسی بالا به اسم دیود های سریع عبور کرده و به ولتاژی دی سی تبدیل می شود که می توان گفت این همان جریان جوشکاری است.

 

دستگاه جوش

 

ویژگی ها و امکانات دستگاه های اینورتر

  • نکته قابل توجه این است که دستگاه جوش اینورتر ولتاژ خروجی ای با فرکانس بالای 100 کیلو هرتز را دارد. این موضوع باعث می شود که دستگاه جوش اینورتر نسبت به دیگر مدل های دستگاه جوش با هسته های آهنی برتری ویژه ای پیدا کند.
  • به طور عمده تفاوت کلی در عملکرد ابزارهای جوش اینورتر با دستگاه جوش قدیمی در نوع تبدیل جریان های متناوب ورودی به جریان خروجی  دی سی است.
  • به علت تکنولوژی به روزی که در ساختمان دستگاه جوش اینورتر وجود دارد هزینه تولیدی آنها خیلی کمتر از دستگاه های قدیمی است.
  • دستگاه جوشکاری اینورتر وزن کمتر و همچنین قدرت جوش محکم تر و یکنواخت تری دارد.
  • یکی دیگر از مزیت ها این است که دستگاه جوش اینورتر به توانی کمتر برای کار نیاز داشته و می توان با برق خانگی هم از آن استفاده کرد.
  • نیاز کمتر به جریان برق باعث می شود که دستگاه جوشکاری اینورتر را به هر پریز برقی وصل کرده و شروع به کار کنید.
  • در دستگاه جوشکاری اینورتر بر خلاف دستگاه جوشکاری سنتی به برق سه فاز و صنعتی نیازی نیست.
  • وقتی انرزی کمتری مصرف می شود یعنی در هزینه هایی که صرف شده صرفه جویی می شود.
  • دستگاه جوشکاری اینورتر خیلی خوب نوسانات برق را تحمل کرده که باعث می شود تا عملیات جوشکاری آسان تر و سریع تر انجام شود.

چند نکته که در هنگام کار با دستگاه اینورتر باید رعایت کنید

 

  1. در صورتی که به کابل بلندتر احتیاج داشتید حتما باید به نسبت قطر به طول توجه شود.
  2. به اندازه اضافه کردن هر ده متر طول کابل باید قطر آن به اندازه یک سایز زیاد شود.
  3. به شدت توصیه می شود که از کانکشن های نری و مادگی فابریک به کاربرده شود.
  4. موقع خاموش و روشن کردن دستگاه حتما ولوم دستگاه جوش اینورتر را ببندید.
  5. بعد از پایان کار حتما دستگاه جوش اینورتر باید به مدت پنج دقیقه روشن باشد و بعد از آن خاموش شود تا دستگاه به وسیله فن های تعبیه شده در آن خنک شود.
  6. دستگاه های جوش اینورتر را به هیچ عنوان در نزدیکی مبدل های حرارتی و در معرض مستقیم نور خورشید و باران قرار ندهید.
  7. به شدت توصیه می شود که هر چند مدت یک بار درون دستگاه با کمپرسور از گردو خاک و براده تمیز شود البته این کار طوری انجام شود که به قطعات و برد های الکتریکی و اتصالات آسیبی وارد نشود.
  8. حتما باید به سیکل کاری دستگاه دقت شود و بیشتر از حد مجاز دستگاه از دستگاه جوش اینورتر کار کشیده نشود.

 

مقاله پیشنهادی؛ چه نیازی به آبکاری فلزات وجود دارد؟

 

مزیت‌های دستگاه جوش اینورتر

دستگاه جوشکاری

  • دستگاه جوش اینورتر کم حجم و سبک و دارای قدرت زیاد است.
  • حمل و نقل و نگهداری دستگاه جوش اینورتر آسان است.
  • دستگاه جوشکاری اینورتر دارای بازدهی و قدرت بالاتری در مقایسه با دیگر محصولات می باشد.
  • در دستگاه جوشکاری اینورتر امکان کنترل شرایط به شکل سریع و آنی وجود دارد.
  • در دستگاه جوشکاری اینورتر پایداری در عملیات جوشکاری به علت ایجاد قوس یکنواخت بوده است.
  • در دستگاه جوشکاری اینورتر مصرف انرژی کم بوده که آن هم باعث صرفه جویی بیشتر در مصرف برق می شود.
  • دستگاه جوشکاری اینورتر باعث کاهش تلفات ناشی از نوسانات ولتاژهای ورودی و همچنین تحمل اضافه بار بسیار بالا است.
  • دستگاه جوشکاری اینورتر باعث دست یابی به بیشترین کیفیت جوشکاری در بین بقیه روش های جوشکاری است.
  • با دستگاه جوشکاری اینورتر امکان جوشکاری با همه نوع الکترود های رتیلی و قلیایی و همچنین سلولزی وجود دارد.

 

5/5 - (1 امتیاز)
5 1 رای
رتبه دهی

اشتراک گزاری کنید

Email
Telegram
WhatsApp
Subscribe
Notify of
guest
0 دیدگاه
بازخورد داخلی
مشاهده همه نظرات

09126357566